Veckobrev v. 9

Hej i snön!

Det har varit en annorlunda vecka med det rådande vädret. Såväl lärare som barn har fått stanna hemma – det är viktigt att inte utsätta sig för risker i onödan. Med det sagt så hoppas vi på bättre väder nästa vecka, för nu vill vi lära oss nya saker.

Utvecklingssamtal har fått bokas om, men har ni ännu inte bokat en tid se till att göra det.

På denna länk finns Linas tider: https://doodle.com/poll/i96wuev6ey53d43h

På denna länk finns Emelies tider: https://doodle.com/poll/rk4igzrnfr4rfsyv

Vi har börjat jobba i vår nya mattebok i måndags, det blev bråktal till att starta med. Vi har också haft mattestationer i tisdags med fokus på samarbete och att förklara sin tankegång för de andra i gruppen. I engelskan har vi börjat jobba med sagor även där, och barnen skrev meningar till en bild av Rödluvan. Det var en fantastiskt kul lektion – barnen är duktiga på engelska och det var kul att se alla de meningar de kunde skriva i sina par. Eva M har lärt barnen mer om hur Google presentation fungerar och Lina har haft en GOTD om Vasaloppet. Lite pulkaåkning har också hunnits med 🙂  Nästa vecka fortsätter vi med kristendomen, bråktal och skrivande.

Vi önskar att barnen tittar på Lilla Aktuellt Skola hemma. En länk till programmet finns på Classroom och den kommer också här: https://www.svt.se/barnkanalen/barnplay/lilla-aktuellt-skola

På tisdag kommer barnen att ha idrott den första lektionen istället för efter 10-rasten.

Barnens rättskrivning är flyttad till onsdag och de har inte fått någon ny matteläxa. Det kommer en ny på torsdag istället.

Vi önskar er en trevlig helg och hoppas att ni kan njuta av snön! / Emelie och Lina