Veckobrevet v 10


Hej alla föräldrar!
Härligt med en ny vecka där alla är på plats igen. Vi har lärt oss en hel del om Kristendomen och skrivit egna budord. På idrotten har vi spelat spökboll och på engelskan har vi pratat om Rödluvan. Vi har också tränat på bråk och repeterat klockan. Läxan till torsdag är just klockan. Då ska barnen gå in på elevspel och träna på klockan. Länk till elevspel

Där finns både analog och digital tid. De ska först träna på analog tid och om de kan analog så är det digital tid de ska träna. De ska träna minst 20 minuter. Ni föräldrar ska skriva i Skoldagboken när läxan är gjord. Vi har skrivit i skoldagböckerna till de som gjort läxan på läxhjälpen.
I torsdags var det internationella kvinnodagen och vi uppmärksammade detta genom att titta på detta filmklipp:Filmklipp

Efteråt fick vi starka och kloka reaktioner från eleverna.

Nästa vecka fortsätter vi med utvecklingssamtalen. I religionen jobbar vi mer med kristendomen också ska vi lära oss mer om Islam. Vi fortsätter att träna på klockan och bråk.
Vi har valt att börja med de nationella proven efter påsk. Vi börjar med proven i svenska och de testar främst skrift, stavning, interpunktion samt läsning och läsförståelse. Just nu försöker vi repetera och öva på det vi lärt oss tidigare i matematiken. Dessa prov gör vi när svenskproven är klara.

När proven är rättade kommer ni att få hem resultaten. Vill ni se på proven eller diskutera något angående resultaten kommer vi att ha ”dropindagar” för korta samtal angående detta någon gång i slutet på maj.

Eleverna har önskat att åka skridskor för de pengar de fick ihop när vi hade våran musikal. Vi håller på att kolla upp möjligheter för detta nu. Vi skulle vilja veta vilka som har egna skridskor samt hjälm eller möjligtvis kan låna. Resten försöker vi lösa. Skriv ett meddelande i Skoldagboken om ni har egna saker.

I veckan har fritids lämnat ut påsklovslappar. De ligger i barnens Skoldagböcker om ni inte redan sett dem. Vi hoppas ni får en fin helg!
Hälsningar Lina och Emelie